Kinek a kezében van az „adat hatalom”? – kerekasztal

17:10 — 17:50
Plenáris terem

Előadó:

Keleti Arthur

IT biztonsági stratéga, T-Systems Magyarország Zrt.

Pléh Csaba

János Kertész

Péter Fehér

Tavalyi évben újdonság volt a kerekasztal a Symposium plenáris előadásai között. 2017-ben a mesterséges intelligencia gazdasági-társadalmi hatásait járta körül.
Az idei évben a téma az adat lesz. Kinek a kezében van az „adat hatalom” – piaci szervezetek, kormányzatok, végfelhasználók? Tudják a cégek ma a hazai cégek, hogy kik az ügyfeleik és tudják az ügyfelek, hogy mely cégek milyen adattal rendelkeznek róluk? Minden vállalkozásnak és azok ügyfeleinek az adat kell, hogy legyen az elsődleges fókusza, vajon felnőttünk ehhez? 
Korántsem mellékes a biztonság témája sem: kell-e változnia (és ha igen, hogyan) a biztonsággal kapcsolatos felfogásunknak, az írott és íratlan szabályoknak?
Keleti Arthur, a T-Systems IT Biztonsági stratégája moderálása mellett a három meghívott szakértő egy-egy piaci vagy technológiai hírre reagálva több különféle aspektusból is megpróbálják felvázolni, mire számíthatunk a jövőben, ebben a témában.
A beszélgetés során kíváncsiak vagyunk a közönség véleményére is. A műsorszám elején egy kérdést bocsátunk szavazásra a hallgatóságnak, amelyre az esemény mobilalkalmazásában lehet szavazni – akár többször is, megváltoztatva a korábbi véleményt. A szavazás állását folyamatosan kivetítjük, és valós időben frissítjük, így nyomon követhető marad, hogy egy-egy szakértői megszólalás milyen mértékben és irányban módosítja a „közvélekedést”.